Zeleni Salveo #GoGreen 01.11.2022.

Brigu pokazujemo na mnoge načine – za pacijente, za naše zaposlene i saradnike, za planetu i očuvanje životne sredine.

Salveo se trudi da dobrim primerom doprinese razvoju ekološke svesti. Taj put je dug, ali je jedini održiv, za sve nas.  

U poslednje dve godine uz pomoć brendova Prospan® i isla® pastile pokrenute su nove kreativne priče koje ukazuju na značaj reciklaže i kako se od starog može stvoriti novo potpuno druge namene.  

Prospan® sirup je omogućio mališanima i roditeljima da uz kreativno zajedničko vreme stvore od kartonske ambalaže sirupa - automobil hitne pomoći i kućicu. 

Na ovaj način smo ukazali na važnost razvoja kreativnosti, ali i fine motorike kod dece (lepljenje, seckanje kartona), kao i da postoji mnogo načina za reciklažu i očuvanje okoline. Puno kvalitetniji način za provođenje vremena kući sa mališanima, tokom prehlade, od digitalnog sveta i malih ekrana. 

Dobra strana digitalizacije jeste smanjenje štampanja, ali kada je štampa neophodna trudimo se da koristimo reciklirani papir. 

Kreativnost u zelenim projektima se ne zaustavlja tu - došli smo na ideju da se od staklene bočice Prospan® sirupa mogu napraviti različiti korisni predmeti: višenamenska prskalica za cveće, zašitita od komaraca, ukrasna lampa ili flašica za sapun. 

 

Nekada sam bila farmaceutski mantil... A šta sam danas?   

U očuvanju planete pridružio se se i brend isla® pastila, i to u saradnji sa brojnim farmaceutima koji su želeli da podrže Go Green projekat i od svojih starih mantila dobiju nove cegere. 

Angažovali smo Ženski centar Užice i njihove članove koje su od korišćenih mantila sašili cegere.  

  

Naš tim stručnih saradnika obradovao je farmaceute pažljivo upakovanim cegerima i porukom „Ja sam nekada bila mantil.“ Salveo je pokazao zahvalnost svim kolegama farmaceutima koji su se odazvali akciji i prepoznali važnost ovakvih projekata.   

Pirodno je biti odgovoran i vraćati prirodi barem deo onoga što ona nama pruža. A zaposleni u farmaceutskoj kompaniji Salveo su tu da zajedno s kolegama razvijaju svest o zaštiti životne sredine i sa ponosom žive #GoGreen.