Prospan® slavi 20 godina u Srbiji 06.02.2023.

Zašto kažemo da je biljni lek protiv kašlja broj 1 u svetu nastao IZ LJUBAVI?

Da li ste nekada čuli za neverovatnu priču koja se krije iza nastanka Prospan® sirupa, biljnog leka broj 1 protiv kašlja u svetu? Bilo je to četrdesetih godina prošlog veka, a sudbina jedne devojčice, promenila je ceo svet…

Za oca devojčice Glorije, koja je bolovala od pertusisa, prepreke nisu postojale. Učinio je sve kako bi je izlečio, u trenutku kada je delovalo da leka nema.

U potrazi za izlečenjem, dane je provodio istražujući i konsultujući se sa relevantnim zdravstvenim stručnjacima. Tragajući, posebnu pažnju mu je privukao podatak da su posude, napravljene od bršljana iz kojih su pila deca iz jedne francuske pokrajine, činile decu otpornijom na kašalj.

Dani su prolazili, a Glorijino stanje se pogoršavalo. Zabrinuti otac se usmerio na istraživanje lekovitosti bršljana i pokušaje da napravi efikasan ekstrakt protiv kašlja.

Njegovi požrtvovani trud rezultirao je uspehom - specijalnom formulacijom ekstrakta bršljana koja je olakšala stanje malom pacijentu.

Ovde započinje istorija Prospana duga čak 70 godina, zahvaljujući potomku osnivača kompanije Engelhard, dr Karlu Engelhardu.

 

Jubilej Prospana - 20 godina u Srbiji
 

Nastao iz ljubavi, Prospan® danas predstavlja kompleksan spoj nauke, tehnologije i fitoterapije, a na tržištu Srbije ove godine obeležava 20 godina postojanja.

Farmaceutska kompanija Salveo, zastupnik ovog nemačkog brenda, obeležila je 20. rođendan Prospana® u Domu sindikata, 15. decembra 2022. godine u društvu 1.400 dugogodišnjih saradnika iz sveta medicine i farmacije.

„Za ovih 20 godina mnogim mališanima je Prospan pomogao da pobede kašalj snagom prirode. Roditelji ne treba da zaborave da dok brinu o mnogim stvarima dok su deca prehlađena – deca vide samo posvećene roditelje i osećaju ljubav, nežnost i toplinu doma. Zato, uz Prospan® pamtimo ljubav, a ne kašaljističe Ivana Vasiljević, regionalna marketing menadžerka Salvea, već 11 godina odgovorna za Prospan brend na tržištima Srbije i Crne Gore.

Dok je pesma dečijeg hora podsećala na najlepše trenutke odrastanja, simfonijski orkestar „Virtuozi“ pod dirigentskom palicom maestra Bojana Suđića, učinio je ovo decembarsko veče nezaboravnim.

„Velika je simbolika u simfonijskom orkestru večeras, jer osim toga što simbolizuje klasiku, neprolaznost, kvalitet, podseća nas i na to zdravstveni radnici, lekari, farmaceuti, farmaceutski tehničari ali i oni koji na drugi način daju svoj doprinos – svi zajednički rade sinhronizovano, u istom cilju, u cilju zdravlja.“ rekla je Jelena Goločorbin Stojadinović, direktorka regije Salveo EAST.

 

Pogledajte kratak video sa događaja