Zašto je EI za mene važna? 01.07.2020.

Mirna Radošević, Savetnica za razvoj i inovacije Salveo CEE Grupe.

„Imala sam čast i veliku priliku biti polaznica razvojnog programa „Emocionalne inteligencije“ by GolemanEI, koji je trajao 12 sedmica. Emocionalna inteligencija zasniva se na 12 osnovnih veština. Kroz rad na sebi iznutra, uspela sam da ostvarim značajne uvide u području samosvesti kao i bolji fokus u svemu što radim, a to je dovelo i do boljih rezultata u poslu i kvalitetnije provedenom privatnom vremenu.

Sam program nudi alate i tehnike koji pomažu i koji su podrška na putu savladavanja svakodnevnih izazova i prepreka.

Samosvest je osnova svih naših odnosa, njihovog kvaliteta i dubine. Samosvest nam omogućava da budemo svesni svojih snaga i slabosti, da znamo koje vrednosti nas vode kroz život kao i da li je naša slika o sebi samima usklađena sa slikom koju drugi imaju o nama.

Samosvesna osoba može upravljati svojim impulsima, reakcijama, prepoznaje svoje emocije i može ih otpuštati. Jedan od veoma delotvornih alata koji nam pomaže da jačamo svoju samosvest je meditacija uz fokus na dah. Redovnom meditacijom postajemo sve propusniji i kao rezultat toga počinjemo da jačamo i svoj fokus i da svesno upravljamo njime kako bismo uprkos preprekama imali potpunu pažnju na jedan zadatak sve dok ga ne završimo.

Ovakav pristup radu ima kao posledicu puno veću učinkovitost uz puno manje umora na kraju radnog dana.“

Mirna

 

>>Ne propustite priliku da nam se besplatno pridružite na webinaru "Emocionalna inteligencija - ključna kompetencija budućnosti?!"

Prijavite se sada klikom na link>> https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_xDOquyOfRIiX-7w7EAe1Rw