Šta je emocionalna inteligencija i zašto je važna za budućnost? 25.06.2020.

"Svako može da se naljuti - to je lako. Ali, naljutiti se na pravu osobu, do prave mere, u pravo vreme, zbog pravog razloga i na pravi način - je mnogo teže." Aristotel

Sam pojam emocionalne inteligencije (EI) definisali su Piter Salovej i Džon Majer 1990. godine, a istoimena knjiga koju je pet godina kasnije objavio Danijel Golman postala je svetski hit i tako približila emocionalnu inteligenciju širem krugu ljudi.

 

ŠTA JE EI?

Emocionalna inteligencija je sposobnost prepoznavanja i jasne identifikacije emocija, njihovo razumevanje, kontrolisanje i korišćenje pri izražavanju misli.

Emocionalna inteligencija znatno određuje stepen uspešnosti i kvaliteta odnosa sa drugima, kao i sam uspeh u poslu.

 

ZAŠTO JE VAŽNA?

Emocionalna inteligencija podrazumeva uspešnost na dva nivoa:

Na ličnom nivou:

  • Prepoznajemo i kontrolišemo sopstvene emocije
  • Imamo sposobnost da motivišemo sami sebe (uprkos poteškoćama i frustracijama)

Odnosi sa drugima:

  • Prepoznajemo emocije drugih ljudi
  • Stvaramo zdrave odnose sa drugima

 

Emocionalna inteligencija znači biti svestan svojih emocija i načina na koji one utiču na naše ponašanje, naročito u interakciji sa drugim ljudima. Najkraće rečeno, ljudi sa visokom emocionalnom inteligencijom lakše se snalaze u životu.

Pridružite nam se 08.07. u 18h na besplatnom online webinaru "Emocionalna inteligencija – ključna kompetencija budućnosti", prijavom na link:

https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_xDOquyOfRIiX-7w7EAe1Rw

 

Webinar je kreiran s fokusom na pharma zajednicu, u organizaciji kompanije Salveo i  Ivice Vrančića, diplomiranog psihologa, sa preko 25 godina radnog iskustva u području ljudskih resursa (HR) i razvojnog menadžmenta (Management Development).

 

Ivica Vrančić je i nosilac prestižnog zvanja Chartered FCIPD, koje je stekao na postdiplomskom programu iz područja upravljanja ljudskim resursima na najprestižnijoj instituciji u Evropi - Chartered Institute of Personnel and Development u    Londonu.

>> Besplatna registracija na webinar – kliknite OVDE za prijavu