Go green: male stvari sreću znače 09.06.2023.

Kako brinemo o pčelama i vrapcima?

Salveo API teatar

Tajne proizvodnje meda leže u istrajnosti, posvećenosti, trudu i predanom radu svih članova zajednice. Da bi pčele imale volju, entuzijazam i otvorena krila potrebno je da košnica bude pogodno mesto za rad i razvoj, štiteći i negujući svoju zajednicu.

Ova nit spaja zaposlene i vrednosti koje Salveo neguje godinama, pa je iz tog razloga Salveo pružio podršku opremanju edukativnog centra o pčelama – zelenoj oazi koja se nalazi u samom centru Beograda, kroz opremanje API teatra (vrt koji sadrži medonosno bilje i košnice za pčele i predviđen je kao mesto za edukacije odraslih i dece o važnosti i zaštiti pčela i medonsnosnog bilja) koji simbolično nosi naziv Salveo API teatar.

Pored toga, u okviru medonsonog vrta postavljena je i Salveo košnica, koju je oslikao mladi umetnik bojama koje nisu štetne za pčele.

U Salveo API teatru je u septembru obeležen i Međunarodni dan zaštite ozonskog omotača uz podršku brendova Linole i Nisite.

U skladu sa temom, zapsoleni su na poklon dobili teglu meda iz Salveo API teatra, kao i kutiju koja sadrži seme medonosnih biljaka, sa porukom Spasimo pčele, što je omogućilo da svaki zaposleni, sađenjem medonosnih biljaka, da svoj doprinos očuvanju pčela.

 

Male stvari sreću znače

U cilju podizanja svesti i ukazivanja na probleme sa kojima se suočavaju naše drage komšije – vrapci, zaposleni u Salveu odlučili su da kroz praktične savete pokažu da male, ali zapravo velike stvari, mogu mnogo toga da promene.

Projekat je realizovan kroz Salveo kalendare za 2023. godinu koji su uključivali praktične savete o tome kako svaki pojedinac može da pomogne u spašavanju vrabaca.

Na naslovnoj strani kalendara nalazi se simbolika u natpisu ,,Male stvari sreću znače" napisana u formi znaka beskonačno (koji takođe predstavlja Salveo) što simbolizuje da je svaki naš mali korak zapravo veliki, kao i da je mali vrabac zapravo mnogo više od toga.

Zaposleni u Salveu su imali i edukativnu radionicu koja je uključivala praktične savete kako se brinuti o vrapcima, gde su imali priliku da naprave hranilice za vrapce u saradnji sa Društvom za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, koje su donirane za jedan od projekata Društva.

Svaki zaposleni je dobio poklon – hranilicu za ptice, sa kuglom za hranjenje vrabaca koje je mogao da postavi u svoja dvorišta ili na terasu.

Salveo, kao kompanija koja se trudi da posluje društveno-odgovorno, prepoznaje značaj vrabaca i njihove zaštite i želi da bude njihov glas.